Drijflagen in mest oplossen

Het is de missie van Agrivital om ervoor te zorgen dat vleesvee op een natuurlijke en gezonde manier een betere kwaliteit van vlees produceert en de opbrengst hoger is. Drijfmest is hier een belangrijk onderdeel van. Maar er gaat een proces vooraf aan het oplossen van drijflagen in mest en de mest vloeibaar te maken.
 

Mest vloeibaar maken door drijflagen op te lossen

Wanneer mest in de put van de stal beland droogt het snel. Dit zorgt ervoor dat de mest hard wordt en de mest moeilijk uit de put gehaald kan worden. Onze Berkana wordt toegevoegd aan de mest en zorgt vervolgens voor bacterie opbouw. De bacteriewerking is nu in gang gezet en veranderd gedurende het proces. De bacteriën vreten als het ware door de harde drijf- en zinklagen heen. Binnen een maand is de mest nu opgelost tot een vloeibaar product. 
 

Drijflagen en zinklagen

Drijflagen en zinklagen zijn harde lagen in de mest. Hierdoor wordt de mest hard en is deze niet verpompbaar vanuit de put. Het oplossen van deze lagen is hiervoor dé oplossing. 
 

Homogene mest

Homogene mest is mest zonder drijflagen. Deze mest is vloeibaar. Dit geeft een groot voordeel aan de mest, omdat homogene mest als het ware ‘verpompbaar’ is. Zodoende kan de mest veel efficiënter uit de put gehaald worden. Bovendien is de mest bruikbaar voor verspreiding over het land. Berkana helpt bij het realiseren van homogene mest, voorkomt schuimvorming en verminderd ammoniaklucht. Berkana bevordert tevens de humusvorming in de bodem en heeft een positieve invloed op het dierenwelzijn.
 

Drijfmest

Drijfmest is een dierlijk product en is een mengsel van vaste en vloeibare mest. Het is een veelvoorkomende vorm van bemesting, omdat er het toepassen ervan veel stikstof beschikbaar komt voor het gras. Drijfmest is bovendien goed te verspreiden over het grasland. 

 
Drijflagen mest oplossen
 

Certificeringen

AgriVital is GMP+ Feed Safety Assurance-gecertificeerd (GMP+ FSA). Dit certificaat staat voor de borging van diervoederveiligheid in alle schakels van de diervoederketen. Onze merken Epona en Nuada zijn goedgekeurd door SecureFeed.